Domov - > eŠR ->

Šolski novinci v Radencih

25.9.2012, avtor: Valerija Šijanec / rubrika: utrip

Za nami je september in pošteno smo že zakorakali v novo  šolsko leto. Na Osnovni šoli Radenci se na šolske novince pripravljamo že kar takoj po novem letu, ko še obiskujejo vrtec. V marčevskih popoldnevih vsako leto odpremo šolska vrata bodočim prvošolcem. Ravnateljica šole pozdravi učence in starše, predstavi učitelje in osnovne podatke o šoli. Šolskim novincem pripravimo tudi delavnice, ob koncu staršem skupaj zapojemo in zaplešemo, učitelji jim razkažejo šolske prostore in so pripravljeni na pogovor, saj starše zanima marsikaj.

Maja smo šolske novince povabili na jezikovni delavnici nemščine in angleščine. Skupaj z devetošolci so se naučili pesmi v nemškem in angleškem jeziku, zaplesali in izdelali dlani s številkami. Naučeno so kasneje predstavili svojim vzgojiteljicam, ravnateljici in svetovalni delavki. Junija smo jih povabili še na športne delavnice, na katerih so telovadili skupaj s tretješolci in devetošolci, ki so jim pokazali gimnastične vaje in štafetne igre, v katerih so skupaj tekmovali. Na koncu smo jim podelili tudi medalje.

Na naši šoli poteka celoletni projekt »botrstvo«. To pomeni, da devetošolci skozi celotno šolsko leto spremljajo prvošolce, se z njimi igrajo v času podaljšanega bivanja, jim pomagajo na delavnicah …  Na prvi šolski dan si ob druženju vsak devetošolec izbere svojega prvošolca ali obratno. Letos smo se igrali na novih igralih ob šoli, se ob tem spoznavali in igrali igre, kot so Gnilo jajce, Bela lilija, Rdeče češnje … Po razigranem druženju smo skupaj odšli na kosilo. Kuharice so nam pripravile makarone. Nato smo se še posladkali s torto in pokramljali s starši.

Starši so zelo veseli takšnega sprejema šolskih novincev in nas vedno pohvalijo za naš trud. Mi pa si z veseljem prizadevamo, da je vstop v šolo prijeten in prav poseben dogodek.