Domov - > eŠR ->

Naravoslovni dan

3.10.2012, avtor: Helena Murgelj / rubrika: utrip

V soboto, 29. septembra, so imeli  šmihelski drugošolci z učiteljicami naravoslovni dan - dan medpredmetnega povezovanja. Veselo smo se odpravili v gozd v Portovald, kjer smo raziskovali.

V gozdu smo prisluhnili okolju, vohali, opazovali, tipali ... Prepoznavali smo listavce in iglavce, primerjali liste med seboj in spoznavali plodove dreves. Pobliže smo se seznanili tudi z ostalim gozdnim rastjem. Bilo je veliko gob, zato smo se pogovarjali tudi o nabiranju. Poudarili smo, da nabiramo le gobe, ki jih dobro poznamo. S seboj smo imeli tudi žepni gobarski vodnik. Našli smo nekaj dežnikov, najbolj pa smo se razveselili dveh jurčkov. Občudovali smo lepote gozda ter uživali v njem. Obnovili smo gozdni bonton in pomen le-tega. Nabirali smo plodove in počeli še mnogo drugih zanimivih stvari. Prepevali smo znane pesmi z besedilom o gozdu, reševali gozdne uganke, pa tudi matematične zabavne naloge.

Na naravoslovnem dnevu v gozdu je bilo zelo zanimivo in poučno. Skupaj smo ugotovili, da moramo naravo čuvati, saj bomo le tako imeli kaj od nje. Želimo si še več takšnih naravoslovnih dni, saj v naravi najlažje spoznamo, kaj se z njo dogaja.