Domov - > eŠR ->

Največja dobrodelna ulična razstava rut in šalov

12.11.2012, avtor: Stanka Klopčič / rubrika: zanimivo

KDAJ? Sobota, 1. decembra 2012 od 9.30 do 10.30

KJE? V Trbovljah, na ulični razstavi, od Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje do Delavskega doma Trbovlje

KDO? Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje

KAKO?  Na ulični razstavi izberemo ruto ali šal, ki nam je všeč, darujemo dobrodelni prispevek in z dobrim občutkom, da smo pomagali, z veseljem nosimo svojo rabljeno pridobitev ali pa jo poklonimo naprej.

 ZAKAJ?   Da pokažemo, da skupaj zmoremo vse in z dobrodelnimi prispevki polepšamo december tistim, ki si ga sami ne morejo.

 

Prvega decembra bomo imeli v Trbovljah največjo dobrodelno ulično razstavo rut. Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje že od 1. septembra  2012 zbiramo rute in šale: velike, majhne, lepe, prosojne, trikotne, otroške, ženske, moderne, svilene, volnene, tople, svetle, temne, pisane, mehke, bombažne, bleščeče, svetleče, žametne, stare, nove RUTE. In šale. Od mam, očetov, babic, dedkov, tet, stricev, prijateljic, sošolcev, znancev, sosedov, sodelavcev, ambasad, tujine. RUTE in ŠALI! Zbranih že skoraj 3000! In ne bo se ustavilo pri tej številki, kajti rute in šali še polnijo učilnico učnega podjetja, kjer dijaki vestno vodijo evidenco. 5000? Pustimo se presenetiti!

Pomagamo vsi: dijaki, učitelji, drugi zaposleni na naši šoli, druge šole v okolici, navdušeni posamezniki, celo šole iz številnih evropskih držav in prepričani smo, da take razstave še niste videli. 

Projekt Rute Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje teče, se nadaljuje, gradi, zbira, pere, suši, lika, predvsem pa živi in uspeva! Zakaj? Ker je pomemben namen, ki nas bo pripeljal do zastavljenega cilja. Namen pa je več kot dober. Dobrodelen! Najboljši! Pomagati ljudem v stiski. Tako, kot zna le Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje.

Pa v Trbovljah? Ja, tukaj, kjer je najvišji dimnik v Evropi, kjer pozdrav "Srečno" ni le skupek šestih črk, ampak je njegov pomen globlji, kjer so doma mat kurja in ljudje, ki so že v preteklosti znali stopiti skupaj, marsikaj spremeniti, predvsem pa si medsebojno pomagati! Verjamemo, da bomo z izkupičkom te dobrodelne »prodaje« nekomu močno polepšali praznični december. Vrvi, na katere bomo obesili rute, bomo napeljali od gimnazije pa do Delavskega doma Trbovlje, torej skoraj 1.400 metrov.  Ste dobili idejo, s čim boste obdarili svoje najbližje v prazničnih dneh? Seveda, z rutko ali s šalom z naše dobrodelne razstave. Pridite! Oglejte si in kupite! Za dober namen, obdaritev, dobrodelnost, presenečenje … Zakaj? Ker znamo pomagati! In nekomu polepšati čarobni december!

 Torej, 1. decembra vsi v Trbovlje, saj res ne smete zamuditi tega dogodka.

Projektna skupina RUTE, GESŠ Trbovlje