Domov - > eŠR ->

Evropa v Ljubljani

11.1.2013, avtor: Devetošolci OŠ Mislinja / rubrika: utrip

26. oktobra lani smo se štirje devetošolci iz Mislinje odpravili v Ljubljano. Ob sedmih smo se zbrali na šolski avtobusni postaji in se s kombijem odpeljali na evropski kviz na Fakulteto za družbene vede. Natalija, Živa, Neža in Blaž smo se pomešali v skupine, ki so jih sestavljali tudi učenci drugih šol. Vsaka skupina si je izbrala ime in grb. Najprej smo izpeljali kviz poskusno, nato pa smo si ogledali fakulteto ter nekaj prigriznili. Kviz smo po malici izpeljali še zares in vsi smo se dobro izkazali v znanju o Evropski uniji. Za nagrado smo dobili USB-ključke, sledilo je kosilo. Po kosilu smo z našimi spremljevalci učitelji Vesno Robnik, Petro Fidler in Bojanom Kašubo odpravili v središče Ljubljane. Tam smo poslušali krajše predavanje o Evropski komisiji in parlamentu ter prejeli veliko gradiva. Na poti do kombija nas je zmočil dež, zato smo se hitro zatekli pod streho ter se posladkali s sladoledom. Med vožnjo domov smo se veselo pogovarjali in prebirali revije o Evropski uniji. Domov smo prispeli pozno popoldne. Veseli smo, da smo obiskali Ljubljano in se naučili veliko novega o Evropski uniji. Podoben izlet bi z veseljem še ponovili, saj smo se zelo zabavali, hkrati pa pridobili novo znanje in znanstva, morda pa celo idejo za študij, kdo ve? Štiriletno šolanje na eni izmed srednjih šol v naši okolici se bo hitro končalo.

Do naslednje dogodivščine, vas lepo pozdravljamo: Natalija Kaštivnik, 9.a, Blaž Pavlič, 9.a, Neža Kotnik, 9.b in Živa Mali, 9.c.

FOTO 1: Učenka Nina s pomočjo interaktivne table (i-table), raziskuje osebno izkaznico Evropske unije.

FOTO 2: Ob pomoči glogsterja ali interaktivnega plakata, so učenci v angleškem jeziku obnovili znanje, ki so ga pridobili.

FOTO 3: Naša učenka Neža je pravilno odgovorila na zastavljeno vprašanje. Neža, bravo…