Domov - > eŠR ->

Obljuba Sloveniji

21.12.2012, avtor: (pk) / rubrika: aktualno

Zavod Ypsilon je danes v Muzeju novejše zgodovine najavil začetek projekta Obljuba Sloveniji. Z njim želijo pritegniti čim širši krog podjetij, organizacij in posameznikov, ki so pripravljeni z uresničitvijo svoje obljube, narediti nekaj dobrega za Slovenijo.

Za projekt, ki je nastal na pobudo mag. Ajše Vodnik, so se odločili, ker so prepričani, da v Sloveniji potrebujemo spremembo. Začeti moramo delovati v smeri krepitve zaupanja in pomoči sočloveku. Poudarjajo, da je skrajni čas, da naredimo korak naprej. Datum začetka projekta ni naključen - Maji so za 21. decembra napovedali konec sveta, v Zavodu Ypsilon pa napovedujejo začetek novega obdobja – obdobja krepitve medsebojnega zaupanja.

Obljuba Sloveniji je družbeno odgovoren projekt, ki vse nas spodbuja, da naredimo nekaj za našo skupnost. Podjetja, organizacije in posamezniki s svojo obljubo dajo zavezo, s katero bodo v letu dni naredili nekaj dobrega, spodbudili druge in s tem pomagali Sloveniji.

Na dogodku so predstavili prve obljube, s katerimi so se podjetja zavezala, da jih bodo v naslednjem letu uresničila in naredila nekaj dobrega za Slovenijo. Podjetja, ki so se projektu že priključila so Ameriška gospodarska zbornica Slovenije, BTC d.d., Steklarna Hrastnik, Bisnode d.o.o., Studio Moderna, Britanska gospodarska zbornica Slovenije, Skupina Medis, BB svetovanje, iKupon d.o.o., Proficio d.o.o., Trimo d.d., Intra Lighting d.o.o., S project, Klub visokih petk in Pristop d.o.o. Direktorica Zavoda Ypsilon Petra Kocjan je ob tem poudarila: »Za projekt Obljuba Sloveniji smo se določili, ker smo opazili, da v današnjih časih primanjkuje zaupanja med ljudmi, ki so vedno bolj odtujeni drug od drugega. Zato želimo s projektom pokazati, da lahko to že z majhnimi koraki spremenimo. Uresničevanje obljub, ki jih bodo podala podjetja, organizacije  in posamezniki, bomo lahko spremljali na portalu www.obljubasloveniji.si. Kot pravi slogan projekta Danes besede, jutri dejanja, želimo pokazati, da še obstajajo ljudje, ki svoje obljube tudi udejanjijo.«

V naslednjem letu želijo k projektu privabiti čim več podjetij, organizacij in posameznikov, ki bodo podali obljubo in se s tem zavezali, da bodo za Slovenijo naredili nekaj dobrega.

Če se želite pridružiti projektu in podati svojo obljubo, lahko to storite na www.obljubasloveniji.si.